Pia Gjellerup ny leder for Center for Offentlig Innovation

05-12-2013Pressemeddelelser

Når Center for Offentlig Innovation åbner i januar 2014 bliver det med Pia Gjellerup som leder. Hovedopgaven bliver at sprede viden om nye og bedre måder at arbejde på i den offentlige sektor.

I oktober 2013 besluttede regeringen sammen med Akademikerne, Danske Regioner, FTF, KL og OAO at oprette et Center for Offentlig Innovation. Centret skal give medarbejdere og ledere i den offentlige sektor nye og bedre muligheder for at lære af hinanden, kopiere gode idéer og udvikle nye arbejdsmetoder.

Nu er Pia Gjellerup ansat som leder for det nye Center for Offentlig Innovation.

 

Pia Gjellerup siger: 

”Der ligger en spændende opgave foran os med at modernisere den offentlige sektor. På nogle arbejdspladser er man f.eks. langt med tillidsbaseret ledelse og medarbejderdreven innovation. Modernisering handler om, at vi får gladere og mere engagerede offentligt ansatte og ikke mindst bedre velfærd for borgerne. Samtidig kan vi bruge pengene smartere og mere målrettet end i dag. Med centeret skal vi skubbe på udviklingen og mere systematisk kigge hinanden over skuldrene, så vi breder de gode ideer ud. Det glæder jeg mig til at stå i spidsen for som leder af Center for Offentlig Innovation.”

Pia Gjellerup


CV: Pia Gjellerup

  • Pia Gjellerup er 54 år og tidligere justitsminister, erhvervsminister og finansminister.
  • Pia Gjellerup har siddet i Folketinget fra 1987 til 2007.
  • Pia Gjellerup har siden 2007 været ansat i DJØF bl.a. som politisk chef.

 

Baggrund: Center for Offentlig Innovation

  • Regeringen aftalte sammen med Akademikerne, Danske Regioner, FTF, KL og OAO i juni 2013 syv principper for modernisering af den offentlige sektor. Center for Offentlig Innovation oprettes med afsæt i principperne og for at fastholde og understøtte den konstruktive dialog om modernisering af den offentlige sektor. Læs mere om syv principper for samarbejde om modernisering.
  • Center for Offentlig Innovation indgår i regeringens aftaler om kommunernes og regionernes økonomi for 2014. Der er afsat 28 mio. kr. over tre år (2014-2016) til drift af centeret. Læs mere om Center for Offentlig Innovation.
  • Ud over en centerleder skal der ansættes tre medarbejdere til Center for Offentlig Innovation. Ansøgningsfrist til medarbejderstillingerne er i dag den 5. december 2013. 40 personer havde ansøgt om stillingen som centerleder.