Ministerens besøg i landet

Her kan du se billeder fra nogle af social- og indenrigsminister Astrid Krags besøg rundt i landet.

Oktober 2019

Nuuk, Grønland

I uge 41 var Astrid Krag i Grønland for sammen med sin grønlandske kollega, Martha Abelsen, at etablere et nyt tværgående samarbejde, der skal hjælpe landets udsatte børn og unge. I Grønland traf Astrid Krag bl.a. en ung mand, der har mistet mange venner til selvmord, og som i dag er aktiv i Ungdommens Røde Kors. Selvmordsraten er høj i Grønland, hvor mange børn udsættes for seksuelle overgreb. Særlig hårdt ramt i denne sammenhæng er byen Tasiilaq, hvis borgmester, Charlotte Ludvigsen, Astrid Krag også mødtes med under sit Grønlandsbesøg. De to ses sammen på fotoet her.

Astrid Krag med Tasiilaqs borgmester Charlotte Ludvigsen oktober 2019

 

Diabetikerhjemmet Solglimt i Fårevejle

Den 7. oktober 2019 besøgte Astrid Krag diabetikerhjemmet Solglimt i Fårevejle. Solglimt er en døgninstitution for børn og unge mellem 9 og 23 med diabetes og sukkersyge. På Solglimt arbejdes der på, at børnene og de unge får kontrol over deres diabetes og bliver opmærksomme på egne ressourcer. Det vægtes højt, at de får en indholdsrig hverdag med plads til at drømme. På billedet ses ministeren omgivet af ansatte og beboere fra Solglimt.

Astrid Krag på diabetikerhjemmet Solglimt sammen med beboere og ansatte

 

Socialtilsyn Øst i Jyderup

Den 7. oktober 2019 besøgte Astrid Krag Socialtilsyn Øst i Jyderup. Socialtilsyn Østs opgave er at godkende og føre tilsyn med plejefamilier og sociale tilbud i Region Sjælland og sikre, at tilbuddene har den fornødne kvalitet. På billedet ses ministeren sammen med Socialtilsynets medarbejderstab.

Astrid Krag sammen med ansatte fra Socialtilsyn Øst oktober 2019

 

Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg

Søndag den 6. oktober 2019 deltog Astrid Krag i afsløringen af et nyt mindeskilt på Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg. Dagen - og mindeskiltets 'Vi glemmer jer ikke' - skal minde om, hvilke forhold Godhavnsdrengene og andre børnehjemsbørn blev udsat for under fortidens børneforsorg. Under dagens mindehøjtidelighed blev der holdt et minuts stilhed for dem, der ikke levede længe nok til at opleve statsministerens officielle undskyldning i august.

Astrid Krag foran mindeskilt på Danmarks Forsorgsmuseum oktober 2019

 

September 2019

Reden København

Den 30. september var Astrid Krag på besøg i Reden København. Reden er en vigtig institution i dansk socialpolitik og har en kæmpe betydning for nogle af de mest udsatte og sårbare kvinder i Danmark. På fotoet har ministeren selskab af forstander for Reden København, Kira West.

Astrid Krag sammen med forstander for Reden København Kira West

 

DM i gadefodbold

DM i gadefodbold for hjemløse har været afholdt siden 2003. Årligt bliver over 1200 hjemløse og udsatte engageret i OMBOLD's stævner og mesterskaber, Asfaltligaen, samt ved de 10 åbne træninger i byer over hele Danmark. Astrid Krag besøgte DM i gadefodbold den 21. september 2019. På billedet fejrer hun sejren sammen med vinderholdet i serie A, Team Mums.

Astrid Krag sammen med vinderholdet ved DM i gadefodbold september 2019

 

Aktivitetscentret Sundholm

Aktivitetscentret Sundholm er et tilbud til socialt udsatte, som lever i hjemløshed, med misbrug og psykiske problemer. Aktivitetscentret har fire tilbud: Byhaven, Cykelværkstedet, Multiværkstedet og Træværkstedet. På alle tilbuddene løser brugerne store og små opgaver for private og kommunale kunder. Astrid Krag besøgte Sundholm 16. september og er her fotograferet i Byhavens drivhus.

Astrid Krag på besøg på Sundholm september 2019

 

Fejø

På en solrig 13. september var Astrid Krag på sin første ø-tur som minister. Den gik til Fejø, der er kendt for sine æbler. Formålet var at få indsigt i øboernes særlige livsvilkår.

Astrid Krag på Fejø

 

På byvandring med Csaba, der er hjemløs

Den 2. september var Astrid Krag på byvandring i København med Csaba (udtales Chopper), der fortalte om livet på gaden. Ministeren blev dybt berørt af Csabas fortælling om, hvordan han blev misbrugt i barndommen, uden at nogen voksne omkring ham greb ind. Det bør aldrig komme dertil, hvor børn bliver overladt til sig selv på den måde, for så er vejen tilbage så meget længere.

Astrid Krag på byvandring med hjemløse Csaba

 

August 2019

Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivningscenter i København

Astrid Krag var den 26. august 2019 inviteret til Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivning på Vesterbro for at høre om, hvordan de frivillige i centret hjælper mennesker – herunder socialt udsatte – ud af gældsfælden. På fotoet ses ministeren med de to frivillige Anne Grethe og Freddie samt Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk.

Astrid Krag i Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivningscenter

 

Den mobile klinik på Halmtorvet i København

Den 19. august besøgte Astrid Krag den mobile klinik på Halmtorvet, der tester stofbrugere for hepatitis C. Efter 15 minutter er der svar på testen, og hvis der er antistoffer i prøven, hjælper Brugernes Akademi folk videre til behandling. Den mobile klinik tester årligt omkring 500 personer, og mere end 10 procent af dem har hepatitis C. Det er klinikkens sygeplejerske Nanna, der foretager testen, som ministeren her prøver på egen krop. Udenfor er der plads til en øl, en ostemad og en snak, og det er netop pladsen til det hele, der gør forskellen.

Astrid Krag besøger Brugernes Akademis mobile klinik på Halmtorvet august 2019

 

Redernes Krisecenter i Odense

Den 16. august 2019 var Astrid Krag med til at åbne Redernes Krisecenter i Odense sammen med Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel. Centret tilbyder ophold til voldsudsatte kvinder, der samtidig har et misbrug.

Astrid Krag klipper snor under indvielsen af Redernes Krisecenter i Odense august 2019

 

Varmestuen Håbet i Næstved

Hus Forbi-sælgerne Dorte og René inviterede 12. august 2019 ministeren på besøg i Varmestuen Håbet i Næstved. Her fik de en snak om hjemløshed, livet med hund på gaden og hvordan man skaffer en god barnevogn til sine ting.

Astrid Krag på besøg i Varmestuen Håbet i Næstved

 

Juli 2019

LVS' Ferie Camp i Randers

Den 12. juli besøgte Astrid Krag Ferie Camp i Randers, som er Landsforeningen af VæreSteders årlige arrangement. Ferie Camp tilbyder ferie for 1700 socialt udsatte i alle aldre. På billedet er ministeren omgivet af Rene og Dorte, som er Hus Forbi-sælgere i Næstved.

Astrid Krag på Ferie Camp i Randers med Hus Forbi-sælgere Rene og Dorte

 

Blå Kors Pensionat i Herning

Den 8. juli besøgte Astrid Krag Blå Kors Pensionat i Herning, der tilbyder midlertidigt ophold for hjemløse med misbrug og/eller psykosociale problemer. På pensionatet talte ministeren med blandt andre en ung hjemløs og to tidligere beboere, der nu er kommet ud af hjemløshed. Fælles for deres historier om, hvorfor de endte på gaden, var oplevelser af svigt i barndommen, misbrug, kriminalitet og psykiske lidelser.

Astrid Krag i samtale med bruger af Blå Kors Pensionat Herning juli 2019

 

Café Oda i Aarhus

Den 8. juli besøgte Astrid Krag også Café Oda i Aarhus, et socialt mødested for mennesker med psykiske lidelser tæt inde på livet. Over kaffe og kage talte ministeren med brugerne af caféen og de frivillige om, hvorfor de kommer på stedet. Flere af brugerne fremhævede, at caféen er et rart og rummeligt sted for folk med psykiske lidelser, der kan finde det svært at indgå i sociale sammenhænge.

Astrid Krag på Cafe Oda i Århus

 

Boligerne Brøndbyøstervej

Boligerne Brøndbyøstervej er et bosted for voksne med nedsat funktionsevne. Her gør man meget ud af at forstå den enkelte beboers historie, så de kan få den bedst mulige hverdag – heriblandt også en bolig, der afspejler, hvem de er, og hvad de holder mest af i livet. Astrid Krag besøgte bostedet den 5. juli 2019 og er her fotograferet sammen med Susanne, som bor på bostedet.

Astrid Krag på Boligerne Brøndbyøstervej sammen med beboer Susanne

 

Kofoeds Skole på Amager

Den 4. juli besøgte Astrid Krag Kofoeds Skole på Amager. Her mødte hun blandt andre René, der er elevrådsformand.

Astrid Krag på Kofoeds Skole Amager med elevrådsformand René

 

Kofoeds Skoles ungdomsboliger på Amager

Den 4. juli besøgte ministeren også en flok unge mennesker, der bor i Kofoeds Skoles ungdomsboliger på Badensgade. Her er der dygtige voksne, og gode rammer giver et solidt skub væk fra et liv, der er på skæv kurs.

Astrid Krag sammen med tre beboere fra Kofoeds Skoles ungdomsboliger

 

Ungdommens Røde Kors på Roskilde Festival

Den 3. juli besøgte Astrid Krag Ungdommens Røde Kors på Roskilde Festival. Her mødte hun orginisationens formand og tre unge, der har kæmpet for at blive lukket ind i samfundets fællesskab efter hårde oplevelser med blandt andet svigt i barndommen og anbringelser. De tre har lagt deres historier ud i en podcast-serie, som Ungdommens Røde Kors har lavet, og ministeren lyttede til deres fortællinger i en lukket boks, der var opsat på festivalen.

Astrid Krag hos Ungdommens Røde Kors på Roskilde Festival juli 2019

 

Mændenes Hjem i København

Den 1. juli besøgte ministeren Mændenes Hjem, hvor hun mødte ægteparret Kim og Lone. De er brugere af Mændenes Hjems herberg og stofindtagelsesrum. Astrid Krag har faktisk mødt parret før, nemlig da hun som sundhedsminister i 2012 indviede stofindtagelsesrummet, som regeringen dengang havde gjort muligt. Det rørte ministeren at høre, hvad tilbuddet har betydet for parret. De har kunnet tage deres stoffer i beskyttede omgivelser i stedet for i uhygiejniske kælderskakter og på gader og stræder.

Astrid Krag i snak med to brugere af Mændenes Hjems herberg og stofindtagelsesrum