Arbejdspladser skabes i hele landet

05-02-2020
Ministerens taler og debatindlæg Kommunal- og regionaløkonomi Dansk Økonomi - Struktur

Debatindlæg i Jyllands-Posten af social- og indenrigsminister Astrid Krag

Susanne Hansgaard kritiserer her i avisen regeringen for at flytte 20 årsværk i Ankestyrelsen fra Ringsted til København.

Hun kalder det centralisering, men glemmer en vigtig information: Flytningen skyldes nemlig, at vi udvider med op mod 25 arbejdspladser i Familieretshuset i Ringsted. Dermed har Ringsted samme niveau for statslige arbejdspladser som tidligere.

Ankestyrelsen udvider i forlængelse af omrokeringen desuden med omkring 20 årsværk i Aalborg frem mod 2022, så Ankestyrelsens samlede niveau for arbejdspladser uden for København bevares.

Vil man have et Danmark i balance og modvirke centralisering, så handler det desuden ikke kun om udflytning af statslige arbejdspladser. Opgaven må også være at oprette nye statslige arbejdspladser uden for hovedstaden. Det gør denne regering netop, når ca. 70 pct. af de i alt 115 nye statslige arbejdspladser i Familieretshuset, der følger af regeringens finanslov for 2020, bliver placeret uden for København.

Og vi har sat en stopper for den centralisering, der fulgte med den tidligere regerings løbende besparelser på uddannelse, der betød, at flere lokale uddannelsesinstitutioner måtte lukke.

Regeringen øger med denne øvelse antallet af statslige arbejdspladser uden for København på social-og indenrigsområdet med mere end, hvad den tidligere regering sørgede for. Og vi har sat en stopper for de grønthøsterbesparelser og den centralisering, man så under den tidligere regeringen, som trak Danmark mere skævt.